okoko

Tápanyag-előállítás

A saját termőföldjeinken termelt, részben őstermelőktől, vállalkozóktól felvásárolt takarmányt saját takarmánykeverő üzemünkben használjuk fel és készítjük belőle a tápanyagot. A termelt és beszerzett takarmány kapcsán komoly minőségellenőrzést folytatunk: az állataink által fogyasztott tápanyag nem tartalmazhat génmanipulált termelésből származó alapanyagokat, sem hozamfokozókat, sem antibiotikumokat. A tápanyagelőállítás során a levegőt mikro-szűrővel tisztítjuk, valamint az alapanyagokat magas hőfokon megtisztítjuk.

Az így létrejövő eledel magas minőségű, és minden egyéb attribútumában támogatja a baromfik egészséges fejlődését. Takarmányraktárunk és -keverőnk Tiszadobon található, csirkeházaink közvetlen közelében. Ez hozzájárul a leghatékonyabb baromfitáplálási módszer kialakításához és nagy segítségünkre van a termelési folyamat logisztikájának megszervezésében.

Aktuális takarmánybeszerzési folyamatainkról ITT tájékozódhat bővebben. 


okoko

Broiler nevelés

Csibe korukban, gondos minőségellenőrzés után, 35 Celsius fokra hűtött autókban kerülnek hozzánk a baromfik. Innentől kezdődik a mi nagy munkánk! Talán a leginkább idő-, és szakértelem-igényes folyamatunk az állatok felnevelése, amely kapcsán kifejezetten büszkék vagyunk képzett szakembereinkre és modern technológiánkra.

A baromfitelepeket Big Dutchman és Poultry – Tech. gyártmányú berendezésekkel szereltük fel, amelyek a fő technológiai folyamatok szervezését biztosítják: etetés, itatás, fényerő, hőmérséklet és páratartalom ellenőrzése. A legkorszerűbb berendezések és technológiák alkalmazása lehetővé teszi a kiváló minőségű és széles választékú baromfi termékek előállítását.

Tiszadobon és Tiszavasvárin található az összesen 55 db baromfiistállónk, amikben a nevelés folyik. Egy istállóban 25.000 és 36.000 közötti broiler nevelkedik, gondosan kialakított rendszer szerint. Állataink nevelése során hangsúlyt kapnak állatjóléti intézkedések és állatorvosaink a fejlődés során többször is ellenőrzik az állatok egészségi állapotát. Nagy kapacitásunk a vásárlóink számára is kiszámíthatóságot és biztonságot eredményez: egy körben 1 650 000 baromfit nevelünk, ami évente csaknem 14 millió broiler, élősúlyban mérve évi 32 000 tonna hússal.


okoko

Feldolgozás

2007 óta működik Tiszavasvárin a minőségéről híres holland MEYN gépekkel felszerelt vágóhíd. Ahogy az egész munkafolyamatban, a feldolgozás során is kiemelt figyelmet fordítunk a színvonalra.

A minőség mellett a mennyiség is vevőink igényeinek mindenkori kielégítését szolgálják: naponta akár 110 000 kg húst állítunk elő fejlett technológiánknak köszönhetően. Ezzel a vágóhíd vezető szerepet tölt be a hazai baromfi termékek gyártása területén.

Itt, Tiszavasvárin található a feldolgozásért felelős létesítmények mellett az egész folyamatot irányító irodánk is.

A feldolgozást követően (egy minőségellenőrzési folyamat után) termékeink vagy hűtötten a vásárlóinkhoz kerülnek, vagy a legszigorúbb előírásoknak megfelelően saját hűtőautóinkban, fagyasztott állapotban nyíregyházi fagyasztó-épületeinkbe szállítjuk azokat, ahonnan a termékek értékesítése történik.


okoko

Továbbfeldolgozás

A késztermék (hús) mellett különböző egyéb termékekhez és gazdasági tevékenységekhez szükséges anyagok, melléktermékek is fennmaradnak, amik kapcsán gondoskodunk a további hatékony felhasználásról.

Fontos számunkra ez a lépcső, mivel a környezetre rótt terhet így minimalizálni tudjuk és nem csak hatékonyan, de zölden is tudunk tevékenykedni.


Minőség

Az élelmiszeripar területén eltöltött évtizedeink alatt egy dologban sosem kötöttünk kompromisszumot: az általunk készített termék minősége meg kell, hogy feleljen a legmagasabb elvárásoknak is.

okoko

A folyamatban résztvevő munkatársainkkal együtt mindannyian érezzük a felelősséget és elkötelezettséget az iránt, hogy az általunk emberi fogyasztásra előállított termékek prémium minőségi szintet képviseljenek.

A termelési lánc minden lépésében magas elvárásokat támasztunk a minőséggel szemben, és laboratóriumainkban, állatorvosainkkal rendszeres ellenőrzéseket folytatunk.

Zárt nevelő térben, nagyon alaposan szabályozott higiéniai körülményeink kizárják a baromfijaink számára a fertőzések veszélyét.

Íz-, és illatfokozó anyagok hozzáadása, antibiotikumok és növekedési hormonok használata nélkül és teljesen GMO-mentesen készül minden termékünk.

A minőséget modern technológiánkon, rendszeres laboratóriumi ellenőrzéseinken és szakképzett munkaerőnkön felül többféleképpen biztosítjuk. HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerünk, IFS, BRC és HALAL tanúsítványokkal rendelkező termékeink és nemzetközi versenyeken elért minőségdíjak mind a kiválóság garanciájaként szolgálnak.


okoko

Szállítás

A cégcsoportban saját szállítójárművekkel is rendelkezünk, amely lehetőséget ad vásárlóinknak arra, hogy a megrendelt árukat a saját telephelyükön vegyék át. Akár ők is részt vehetnek a rakodásban, és nyitottak vagyunk a köztünk és a megrendelő között potenciálisan kialakuló párbeszédre.

Nagymennyiségű megrendelés esetén nem csak a szállításban, de egyedi árak kialakításában is partnerek tudunk lenni.

Külföldi partnereink vannak többek között Közép- és Nyugat-Európában, a Baltikumban, Marokkóban, Kínában, Szaúd-Arábiában, Közép- és Észak-Amerikában és Afrikában is.